Knatteskutt
Sweden Sport Academy arrow_drop_down arrow_drop_up

Sveriges roligaste idrottsskola

Lekfull idrott för barn 2 – 4 år

Det ska vara roligt att röra på sig och Knatteskutt är perfekt för barn med spring i benen! Vi älskar idrott och vill ge ditt barn en glädjefylld upplevelse och riktigt roliga minnen. På Knatteskutt får ditt barn på ett lekfullt sätt aktiveras och ha kul tillsammans med andra barn. Övningar och lekar är inspirerade av olika idrotter och fulla av energi!

Kvalitetstid med ditt barn

Kom till Knatteskutt och få en rolig stund tillsammans med ditt barn. Här får ni båda leka och busa genom Knatteskutts alla idrottsövningar som ett par. Du som vuxen hjälper och stöttar även ditt barn när det behövs. Kom givetvis ombytt till träningskläder för vem vet vilka roliga äventyr vi ska ut på.

Idrott på ett lekfullt sätt

Du deltar som förälder tillsammans med ditt barn på alla pass med Knatteskutt, självklart ombytt till träningskläder. Ni genomför passet tillsammans och du hjälper till och stöttar ditt barn där det behövs. Det finns tyvärr inte utrymme för syskon eller andra vuxna i salen.

Idrottsbok och medalj

Alla barn som är med på Knatteskutt får en idrottsbok där vi samlar olika klistermärken varje vecka. På avslutningen får alla barnen vår fina medalj.

Prova olika idrotter för Barn 4 – 6 år

Svårt att välja en idrott? Kom till Knatteskutt och testa flera! Under kursen kommer ditt barn få testa på övningar från t.ex. fotboll, handboll och friidrott.

Upptäck glädjen i idrotten

Vi jobbar med lekfulla övningar som på ett pedagogiskt sätt utvecklar ditt barns motoriska färdigheter. Mer idrottsspecifika övningar blandas med andra roliga lekar som alla har en pedagogisk tanke. Vi vill att alla barnen ska finna glädjen i att idrotta!

Trygghet och glädje

Under terminens första tillfälle har vi en inskolning där du som förälder har möjlighet att delta tillsammans med ditt barn på Knatteskuttpasset. Efter inskolningen deltar barnen själva på passen utan föräldrar i salen. Du som förälder håller dig i närheten.

”Fotboll är roligt för bollen är så fin, det är synd att Knatteskutt bara är en gång i veckan. ”

Lisa 5 år

Bra att veta

Vi sätter Sveriges barn i rörelse

Vi på Knatteskutt älskar idrott och vill inspirera ditt barn till att prova olika inspirerande övningar och lekar från idrottsvärlden. Idrotter där bollen har fokus ger oss inspiration till många övningar under terminen. Hopp och skutt, fart och fläkt och massa energi och skratt genomsyrar terminens alla tillfällen.

Låt ditt barn välkomnas in i idrottsvärlden!

Här är ett exempel på hur det kan se ut på Knatteskutt

Uppvärmning – Ut på äventyr!
Vår lektion börjar alltid med Knatteskutts äventyr som tar oss till Idrottslandet. Där träffar man på olika sorters djur som älskar att röra på sig och utöva olika sporter.
Dagens idrottstema – Övningar och lekar
Här varieras övningar och idrotter från vecka till vecka. Barnen för leka sig igenom olika övningar som är inspirerade av dagens tema. Varje pass har minst två olika övningar i detta segment och en hinderbana/stationsbana som är inspirerad av dagens tema.
Här handlar det om att barnen ska få testa sig fram så mycket som möjligt genom lek och bus.

De äldre barnen prova på grunderna i dagens idrott och utöva olika typer av lekar/övningar som både är roligt och lärorikt.
Avslutning – Ta sig hem från äventyret
Som avslutning måste vi ta oss tillbaka från det magiska idrottslandet. För att göra det så tar vi antingen bilen eller fallskärmen genom den spännande terrängen.

Det här kan vara bra att ha med sig

Barnen behöver vara ombytta för inomhusaktivitetet. Det går bra med sockiplast eller rena skor. Endast strumpor eller barfota ser vi helst inte då det är lätt att halka i strumpor eller bli trampad på om man är barfota.

Ta också med en fylld vattenflaska. Märk gärna vattenflaskan med barnets namn.

Viktig information gällande Covid-19

Tillsammans hjälps vi åt!

Var noga med handhygienen för både dig själv och ditt barn.

Kom inte till träningen om du, ditt barn eller någon annan i hushållet har sjukdomssymtom. Vi har gett våra ledare mandat att skicka hem de deltagare som visar tecken på sjukdom och vi hoppas ni respekterar det.

Det är en orolig tid då vi tillsammans får göra omständigheterna så goda som möjligt. Barn behöver röra på sig och det är därför i enlighet med Folkhälsomyndighetens råd som vi nu tillsammans ger möjlighet att sätta barn och unga i rörelse.
Tack för att du hjälper till!

Knatteskutts ledare är positiva, trygga i sig själva och tar stort ansvar. Alla brinner för att sprida idrott- och dansglädje till barn och unga.

Alla våra ledare har gått Sweden Sport Academys ledarutbildning och får löpande coachning under terminens gång.
De ser fram emot att sätta barnen i rörelse och skapa en meningsfull fritid.

Till anmälan

VANLIGA FRÅGOR

Om du önskar anmäla ditt barn till Knatteskutt gör du det här på vår anmälningssidawww.knatteskutt.seNär anmälan sedan är gjord skickas en bekräftelse till den angivna e-postadressen du angav. Mejlet innehåller bland annat dina inloggningsuppgifter, de använder du om du önskar välja/byta tid eller avboka din plats. Dyker det inte upp någon bekräftelse på din anmälan hör du av dig till oss antingen via telefon på: 010-330 30 35 eller till info@swedensportacademy.com

Nej, du behöver inte anmäla frånvaro av ditt barn hos Knatteskutt. Barngymnastiken fortlöper enligt konceptet oavsett hur många barn som kommer till Knatteskutt. Är det sjukdomstider i förskola/skola och många är sjuka är det ändå alltid aktivitet för de som är friska. Vi ställer aldrig in träningen baserat på hur många friska barn eller sjuka barn det är i gruppen.

Har ditt barn glömt kvar något i lokalen? Kontakta oss via mejl eller telefon så hör vi med ledaren om denne fått med sig det du glömt. Du kan även kontakta skolan/hallen direkt för att kunna hämta dina kvarglömda saker.

Fakturan skickas inom ca 2 veckor före terminsstarten. Därefter faktureras nya kunder inom ca en vecka från sin anmälan. Vid terminsstarten ska du kunna finna din faktura på ”Mina sidor”.

n anmälan till Knatteskutt är bindande fram till att en avbokning sker. Det går inte att göra en intresseanmälan eller avboka sig via våra ledare.
Avbokningen måste ske via www.knatteskutt.se/login där du loggar in med dina personliga inloggningsuppgifter som du har fått i din anmälningsbekräftelse via e-post, dessa finns också med på din originalfaktura. Ingen annan form av avbokning är giltig. Sker ingen avbokning och terminen fortlöper så får du betala hela terminsavgiften oavsett om barnet medverkat eller ej. Detta står i de villkor du godkänner vid din anmälan.

Om ditt barn behöver särskilt stöd under kursens gång deltar du som förälder tillsammans med ditt barn. Hos oss är alla barn välkomna och vi sätter alltid barnets behov i centrum. Du som förälder är en viktig del av detta. Prata gärna med vår kundtjänst så att en bra plan kan upprättas för dig och ditt barns deltagande.

Om inget annat avtalats får kund ej filma eller fotografera under Knatteskutt. Vänligen respektera detta då inte alla föräldrar och barn vill vara med på bild. Sweden Sport Academy har rätt att dokumentera verksamheten genom fotografering samt filmning. Skulle kund ej önska att en deltagare filmas eller fotograferas måste detta meddelas till Sweden Sport Academy.

Blir ditt barn sjukt eller skadar sig så att barnet inte kan medverka på resterande aktiviteter under terminen måste vi mottaga ett giltigt läkarintyg som visar på att barnet inte är kapabel till att deltaga under resterande aktiviteter under terminen. Du betalar för tillfällena fram till att vi erhåller ett läkarintyg oavsett om ditt barn närvarat eller inte.

OBS! Detta gäller inte enstaka sjukdomstillfällen under terminen trots läkarintyg. Detta gäller endast om barnet är förhindrat till att fortsätta samtliga resterande aktiviteter pga. sjukdom eller skada.

Kontakta oss

Välkommen att höra av dig om du har några frågor!

Skicka ett meddelande

Var vänlig fyll i ditt namn.

Var vänlig fyll i din e-post.

Följ oss
Till anmälan